اينترنت اشياء (IoT) دانشي که سال‌هاست در ايران مطرح شده است ولي هنوز افراد زيادي نسبت به اين فناوري و خدماتي که ارائه مي­‌دهد آگاهي ندارند. اين درحالي‌ست که اينترنت اشياء در ايران پيشرفت‌هاي مناسبي داشته و اکنون از اين فناوري در موارد مديريت شهري و صنعتي استفاده مي­‌شود.


از سوي ديگر شناخت خدمات اينترنت اشياء‌ تا حد زيادي هزينه‌هاي سازمان را کاهش مي‌دهد و مديريت منابع را آسان­تر مي‌کند؛ يعني همان مشکلاتي که اغلب سازمان‌هاي ايران با آن مواجه هستند.


اگر بخواهيم با زباني ساده به تعريف کارکرد اينترنت اشياء بپردازيم، بايد بگوييم که اين فناوري در واقع اشياء و وسايلي مانند وسايل نقليه، لوازم خانگي، گوشي‌هاي هوشمند و. را از طريق اينترنت را به يکديگر متصل و کنترل اين موارد و مديريت آن­ها را براي افراد راحت­‌تر مي­‌کند. در واقع شما منابع در دسترس سازمان خودتان را با استفاده از اينترنت اشياء به صورت بهينه مديريت مي‌کنيد.


کارکرد اينترنت اشياء


اينترنت اشياء يا Internet of Things شبکه‌اي از دستگاه‌هاي ديجيتالي است که هر يک با داشتن شناسه‌هاي منحصر به فرد (UID) به يکديگر متصل هستند.


اينترنت اشياء بر پايه شبکه بي‌سيم و زيرساخت‌هاي اينترنتي بنا شده و سبب مي‌شود که دنياي فيزيکي به صورت دقيق‌تر و بهينه‌تر مديريت شود؛ به اين صورت که اينترنت اشياء به ويژه در بحث مديريت زمان و هزينه، براي ما سودآور خواهد بود. هر وسيله هوشمندي که به اينترنت متصل مي‌شود داراي IP مشخصي است که مي‌توان از طريق اين شناسه، به آن دستگاه هوشمند متصل شد.



کارکرد اينترنت اشياء

 


در واقع شرکت‌هايي که در زمينه اينترنت اشياء فعاليت مي‌کنند، با نرم افزارهاي اختصاصي که در اختيار فرد يا سازمان قرار مي‌دهند، او را به شناسه اختصاصي وسيله متصل مي‌کنند. به اين ترتيب با ظهور فناوري اينترنت اشياء، دستگاه‌هايي که تا پيش از اين به شبکه متصل نبودند، بر پايه زيرساخت‌هاي اينترنتي به همديگر متصل و مديريت مي‌شوند و مديريت آن­ها تفاوت زيادي با دوره­‌هاي گذشته دارد.


کاربرد اينترنت اشياء


اينترنت اشياء در ايران هنوز آنطور که بايد به مردم معرفي نشده است و کاربران زيادي با آن آشنايي ندارند. البته استفاده از اينترنت اشياء در صنايع و مباحث مربوط به مديريت شهري پيشرفت خوبي داشته و برخي از شرکت‌ها اين فناوري را در دسترس سازمان‌ها و افراد قرار داده‌اند.


اينترنت اشياء مزيت‌هايي را در اختيار فرد و سازمان قرار مي‌دهند که ميزان قابل ملاحظه‌اي از هدر رفت منابع را کنترل مي‌کند. از جمله ويژگي‌هاي اينترنت اشياء، جلوگيري از تاخير است. در واقع دستگاه‌هاي هوشمند سرعت بالاتري در پردازش داده‌ها دارند.


به اين ترتيب مي‌توان انتظار داشت که بهبود سرعت مديريت منابع و داده يکي از نتايج استفاده از اينترنت اشياء است. هوشمندي دستگاه‌ها با استفاده از اينترنت اشياء مديريت را نيز هوشمند و با برنامه مي‌سازد.


موارد استفاده از اينترنت اشياء در ايران


اينترنت اشياء يا IoT ابتدا در ايران به منظور مديريت منابع در سازمان مورد استفاده قرار مي‌گرفت اما با ورود شرکت‌هاي مختلف فناوري اطلاعات و ارتباطات به اين حوزه، اينترنت اشياء جاي خود را در خانه افراد نيز باز کرد؛ به اين صورت که مي‌توان استفاده از اينترنت اشياء در مديريت منابع برق و آب شهري و همچنين کنترل هوشمند همين موارد در منزل شخصي افراد نيز شاهد بود.


سيستم روشنايي هوشمند، سيستم مديريت پسماند هوشمند، سيستم پارکينگ شهري و پارکينگهاي عمومي هوشمند و همچنين سيستم آبياري و فضاي سبز هوشمند از جمله ابعاد متفاوت خدمات شهري و سازوکارهاي هوشمندي است که اخيراً توسط برخي اپراتورهاي اينترنتي در زمينه اينترنت اشياء ارائه شده است.


ورود اين شرکت‌ها به بازار خدمات ديجيتال و اينترنت اشياء مي‌تواند نويد سرعت بيشتر در پيشرفت فناوري اينترنت اشياء و خدمات رفاهي اين فناوري باشد که نقش مهمي در زندگي روزمره اشخاص نيز بازي مي‌کند.


ديجياتو


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : اينترنت ,اشياء ,مديريت ,فناوري ,استفاده ,هوشمند ,اينترنت اشياء ,مديريت منابع ,زمينه اينترنت ,سازمان قرار ,اينترنت اشياء، ,زمينه اينترنت اشياء ,اينترنت اشياءاينترنت اشياء
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

کتاب دانشجو قالب فلتسام Joy Stacey موسسه حقوقی منشور قانون محور فروش سیم کارت نوزده بلاگ شیعه به دنیا آمده ایم که موثر در تحقق ظهور مولا باشیم Lisa