برنامه نويسي از مهارت هايي است که برخورداري از آن فرصت هاي شغلي بسياري را نصيب فرد کرده و حتي امکان کار کردن به صورت مستقل را براي وي فراهم مي کند.


براي مثال برخي از برنامه نويسان ساکن در کشورهايي نظير پاکستان و هند سفارشات کدنويسي يا اصلاح برنامه ها را از کشورهاي اروپايي و آمريکا دريافت مي کنند؛ حالا با توجه به قيمت ارزهاي خارجي در ايران، اگر شما به عنوان يک برنامه نويس سفارشات کاربران خارجي را انجام مي داديد ، چقدر در ماه عايدتان مي شد؟


برنامه نويسي به معني فرايندي است که طي آن فرمول حل مساله و الگوريتم به يک نرم افزار قابل اجرا تبديل مي شود. اين فرايند شامل بررسي مساله، توسعه راه حل، طراحي الگوريتم، کدنويسي، تست و اشکال زدايي است.


زبان هاي برنامه نويسي

 


تاکنون بيش از 330 زبان برنامه نويسي طراحي شده که در زمينه هاي مختلفي از قبيل طراحي سمت سرور و کاربر، توسعه نرم افزارهاي دسکتاپ، برنامه ها و بازي موبايل و غيره کاربرد دارند.


وب سايت GitHub با برخورداري از 24 ميليون کاربر از سراسر جهان، يکي از بزرگترين سايت هاي اشتراک کد است و از آن به عنوان «فيسبوک برنامه نويسان» ياد مي شود. در ادامه به 15 مورد از محبوب ترين زبان هاي برنامه نويسي بر اساس ليست GitHub اشاره شده است.


نکته قابل توجه در ليست مذکور اين است که پايتون با رشد 40 درصدي و پشت سرگذاشتن جاوا به دومين زبان برنامه‌نويسي محبوب در GitHub تبديل شده است. زبان نسبتا جديد TypeScript هم از جايگاه پانزدهم به رتبه يازدهم محبوب ترين زبان هاي برنامه نويسي صعود کرده است.


1. جاوا اسکريپت

اول از همه بگوييم که اين زبان ارتباطي به جاوا نداشته و يک زبان برنامه نويسي مستقل است که بيشترين کاربرد را در وب دارد. جاوا اسکريپت به توسعه دهندگان اجازه مي دهد عناصر تعاملي را به وب سايت ها اضافه کنند. براي تسهيل برنامه نويسي با اين زبان مي توان از کتابخانه غني «جي کوئري» بهره برد که زمان توسعه پروژه را به شکل چشمگيري کاهش مي دهد.


2. پايتون
زبان هاي برنامه نويسي


اين زبان طيف وسيعي از خدمات مثل اپليکيشن هاي وب و تجزيه و تحليل داده را به برنامه نويسان ارائه مي کند. سينتکس ساده و سرراست پايتون باعث شده به عنوان يکي از ساده ترين زبان هاي برنامه نويسي از آن ياد شود. از سوي ديگر سرمايه گذاري گوگل روي آن در يک دهه گذشته اعتبار آن را افزايش داده و برخي تحقيقات حاکي از اين است که متداول ترين زباني است که در ايالات متحده تدريس مي شود. از اپليکيشن هاي محبوب مبتني بر پايتون مي توان به اينستاگرام اشاره کرد.


3. جاوا


يکي از کاربردي ترين زبان هاي برنامه نويسي جاوا است که از توسعه سمت سرور گرفته تا بازي هاي ويدئويي و اپليکيشن هاي موبايلي کاربرد دارد. نقش گسترده جاوا در توسعه اپليکيشن هاي اندرويد، به آن جايگاهي درخور بخشيده است.


به لطف قابليت WORA برنامه هاي نوشته به اين زبان را مي توان در پلتفرم هاي نرم افزاري مختلف اجرا کرد.


4. روبي 
زبان هاي برنامه نويسي


روبي (که به عنوان Ruby on Rails نيز شناخته مي شود) يکي از تامين کنندگان اصلي اپليکيشن هاي وب بوده و به خاطر يادگيري ساده، پيچيدگي کم و قدرت بالا محبوب است. در حال حاضر موقعيت هاي شغلي زيادي براي افراد مسلط به اين زبان وجود دارد.


5. PHP

PHP که مخفف عبارت Hypertext Preprocessor به معني «پيش‌پردازنده ابرمتن» است اغلب در توسعه اپليکيشن ها و وب سايت هاي دايناميک با حجم داده سنگين کاربرد دارد. اين زبان قدرتمند قلب تپنده غول هايي از قبيل وردپرس و فيسبوک است. آنچه جذابيت PHP را دو چندان مي کند منبع باز بودن است که باعث شده ماژول هاي پيش ساخته فراواني براي آن منتشر شود.


يادگيري اين زبان نه چندان دشوار براي علاقمندان به توسعه وب اامي است.


6.++C
زبان هاي برنامه نويسي


++C و پاسکال جزو نخستين زبان هاي برنامه نويسي هستند که در دانشگاه هاي کشور تدريس مي شدند و حالا بيش از يک دهه از آن زمان گذشته است، با اين حال ++C آنقدر ها هم که به نظر مي رسد قديمي و بلا استفاده نيست.


اين زبان نخستين بار در دهه 80 ميلادي توسعه داده شد و امروزه در پلتفرم هاي مختلف از اپليکيشن هاي وب دسکتاپ گرفته تا زيرساخت ها سرور يافت مي شود.


7. CSS

اين زبان بيشتر در طراحي وب سايت ها و اپليکيشن هاي مبتني بر مرورگر مورد استفاده قرار گرفته و روشي ساده براي نمايش چيدمان و جلوه‌هاي تصويري (مانند نوع قلم، رنگ و اندازه‌ها) در صفحات وب است.


8. #C
زبان هاي برنامه نويسي


افرادي که هيچ آشنايي با زبان هاي برنامه نويسي ندارند احتمالا اين زبان را به صورت «سي هشتگ» تلفظ کنند در صورتي که تلفظ صحيح آن «سي شارپ» است. #C از نظر دستوري تقريبا با جاوا يکسان است و در صورتي که بر هريک از آنها تسلط داشته باشيد، يادگيري زبان ديگر برايتان چندان دشوار نخواهد بود. اگر به توسعه برنامه هاي ويندوزي علاقه داريد، #C منتظر شماست.


9. GO

اين زبان توسط گوگل و به منظور توسعه سيستم ها براي پشتيباني از پرکاربردترين موتور جستجوي جهان طراحي شد. از آن زمان قدرت فوق العاده اين زبان بسياري از توسعه دهندگان را به خود جلب کرده است.


10. C
زبان هاي برنامه نويسي


C به عنوان يکي از قديمي ترين زبان هاي برنامه نويسي جهان که هنوز هم کاربرد دارد در اوايل دهه 70 ميلادي طراحي شد. در سال 1978 راهنماي افسانه اي اين زبان با عنوان «زبان برنامه نويسي C» براي نخستين بار منتشر شد که پس از گذشت چهار دهه هنوز هم خوانندگاني دارد.


11. TypeScript

اين زبان که طبق استانداردهاي برنامه نويسي هنوز نوپا محسوب مي شود در سال 2012 منتشر شد. دستور زبان TypeScript شباهت هاي زيادي به جاوا اسکريپت دارد و براي اجراي اپليکيشن هاي بزرگ طراحي شده است.


اين زبان متن باز هم با هدف تسهيل برنامه نويسي به زبان جاوا اسکريپت طراحي شده و از سوي مايکروسافت پشتيباني مي شود.


12. Shell

Shell پيش از آنکه يک زبان برنامه نويسي باشد، اسکريپتي است که فرمان اجراي ليستي از دستورات پيش ساخته را به سيستم عامل مي دهد. براي مثال يک اسکريپت Shell ممکن است پس از اجرا فرمان تبديل فايل هاي bmp به jpg را به سيستم عامل بدهد.


13. سويفت
زبان هاي برنامه نويسي


اپل اين زبان متن باز را در سال 2014 و به عنوان راهکاري بهتر و ساده تر براي توسعه نرم افزار منتشر کرد و مدعي است که الگوريتم‌هاي جستجوي سويفت تا 2.5 برابر سريع‌تر از C شي گرا اجرا مي شوند.


Swift در همين مدت کوتاه به لطف نگارش‌هاي ساده‌تر و امنيت بالا محبوبيت زيادي پيدا کرده و از مهم ترين اپليکيشن هاي بهره مند از آن مي توان به سرويس حمل و نقل اينترنتي Lyft اشاره کرد.


يکي ديگر از مزاياي اين برنامه درآمد بالاي توسعه دهندگان آن است که برخي آن را تا 115 هزار دلار در سال نيز ذکر کرده اند.


14. Scala

Scala در سال 2004 و به عنوان جايگزيني براي جاوا طراحي شد و طرفداران آن عقيده دارند که روشي مناسب براي توسعه نرم افزارها در مقياس بزرگ است.


توسعه دهندگان اين برنامه قصد داشته اند محدوديت هاي جاوا را کاهش داده و با نوشتن کدهاي کمتر به نتايج مشابهي دست پيدا کنند، با اين حال بسياري آن را سخت تر از جاوا مي دانند.


15. C شي گرا

بسياري از اپليکيشن هاي iOS با استفاده از اين زبان برنامه نويسي توسعه پيدا کرده اند. اگر چه سويفت به عنوان زبان جديد اپل در حال گسترش است، با اين حال علاقمندان به توسعه برنامه براي آيفون و آيپد، بهتر است برنامه نويسي را از C شي گرا شروع کنند.


اگر به دنبال يادگيري يک زبان برنامه نويسي هستيد تا قادر باشيد وب سايت خود را توسط آن راه اندازي کنيد، بايد به شما بگوييم که در ابتداي کار اصلا لازم نيست که جهت راه اندازي سايت به زبان هاي برنامه نويسي مسلط باشيد، شما مي توانيد با خريد هاست و دامنه از شرکت هاي ميزباني، توسط سيستم مديريت محتوا هايي مثل وردپرس بدون نياز به حتي يک سطر کد نويسي وب سايت خود را راه اندازي کنيد





منبع:

octoverse


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : زبان ,برنامه ,نويسي ,توسعه ,اپليکيشن ,جاوا ,برنامه نويسي ,زبان برنامه ,ترين زبان ,توسعه دهندگان ,کاربرد دارد ,زبان برنامه نويسي ,تسهيل برنامه نويسي
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

آموزش هتلداری و جهانگردی رنگین سپهر محصولات آموزشی عرفانی زاده ساخت و ساز Joshua #تقلا_ققنوس اجرای و ساخت المان های شهری و تولید انواع سیستم های روشنایی درکرمان تور کیش و اطلاعات و اخبار جزیره زیبای کیش مصرف کننده بهترین لحظات کنارفرشته عمرم سونیا سقف چوبی