افغانستان در حوزه ديجيتال و فناوري حرف زيادي براي گفتن ندارد، با اين حال نخستين نسل از دختران برنامه نويس و طراح گيم اين کشور با تکيه بر مهارت هاي خود تاکنون 20 بازي را روانه مارکت هاي ديجيتال کرده اند.


شهر «هرات» واقع در غرب افغانستان ميزبان تيمي متشکل از 20 برنامه نويس و 90 دانش آموز است که در زمينه آموزش کدنويسي، توسعه اپليکيشن و وبسايت و عيب يابي کدهاي کامپيوتري فعاليت دارند.


يکي از بازي هاي طراحي شده توسط اين تيم نظر توسعه دهندگان و گيمرها را به خود جلب کرده چرا که معضل کشت ترياک و چالش نيروهاي امنيتي براي مبارزه با آن را به تصوير مي کشد.


اين بازي دو بعدي که «با ترياک افغاني مبارزه کن» نام دارد، بر ماموريت سربازان افغاني براي نابود کردن مزارع ترياک، مبارزه با دلالان مواد مخدر و کمک به کشاورزان براي کاشت زعفران متمرکز است.


برنامه نويسي

«خاطره محمدي» از دانش آموزاني که در توسعه بازي به اين تيم کمک کرده، هدف اصلي را نمايش پيچيدگي هاي معضل مواد به ساده ترين شکل ممکن مي داند.

 


دوره هاي آموزشي اين مرکز مختص دختران 15 تا 25 ساله اي است که به دليل مشکلات مالي يا ممانعت خانواده از تحصيل در دانشگاه بازمانده اند. «حسيب رسا» مدير پروژه Code to Inspire درباره مزاياي آموزش کدنويسي به دختران مي گويد:



برنامه نويسان امکان کار کردن از خانه را دارند. آنها در حال هموار کردن مسير شغلي جديد براي خود و نسل بعد هستند.



در جامعه بسته افغانستان نسبت به اشتغال ن نگاه چندان مثبتي وجود ندارد و اغلب خانم ها در مناصبي از قبيل معلم، دکتر، پرستار، ماما و غيره فعاليت دارند. در چنين فضايي اشتغال به عنوان توسعه دهنده نرم افزار گامي بلندپروازانه و غير معمول محسوب مي شود.


هدف اين تيم علاوه بر ايجاد فرصت هاي اشتغال براي ن و توانمندسازي آنها، توسعه کاراکترها و سناريوهايي بومي و کمک به حل معضلات اجتماعي است.





منبع:

reuters


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

روش تدريس معکوس MAhPa بلاگ سایت ساناگیتی، بهترین موسسه اعزام دانشجو به خارج از کشور شخصی2 Anime Academy برنامه نویسی یک ماما اجاره خودرو بازی پروانه پرسش مهر 20